nationalism

Sex reflektioner

1. Plötsligt blev det viktigt att visa att en varken står med den religiöst ursäktade våldsideologi som IS/DAESH representerar, eller den politiskt ursäktande våldsideologi som NMR representerar.

2. Jag har påpekat det tidigare, men jag tror att observationen att grupper som de två på bilden har allt gemensamt, utom just de ursäkter de anger för sitt beteende, nu kommer att göras av ännu fler. De inlägg som skrevs igår med andemeningen "vad var det vi sa?" från individer med åtminstone en halv fot i NMR's föreställningsvärld visar på en sinnessjuk skadeglädje över ett fruktansvärt våldsdåd på samma sätt som varje rasistisk våldsdåd resulterar i exakt samma sinnessjuka skadeglädje hos de med åtminstone en halv fot i IS' föreställningsvärld.

3. An av anledningarna till att vi valt att leva i en sekulär stat är vetskapen om att politiserad religion är som att leka med elden. En gudstro kan vara som en värmande, ljusbringande brasa i ett annars kallt och mörkt rum, men i det ögonblick man försöker tvinga den på någon annan riskerar man att bränna ner allt. Det visar IS/DAESH med extrem tydlighet.

Sidor

Subscribe to RSS - nationalism